Acupunctuur en stoppen met roken

Stoppen met roken is voor veel mensen een moeilijk maar zeer belangrijk besluit. Omdat iedereen weet hoe lastig het kan zijn vast te houden aan dit besluit, kan acupunctuur je hierbij ondersteuning bieden.

In de literatuur worden verschillende cijfers vermeld wat betreft het succes van de anti-rookbehandeling met acupunctuur. Gemiddeld ligt de kans van slagen tussen de 50 en 70%. Deze kans is dus vele malen groter dan wanneer je stopt zonder hulp.

Zeer belangrijk is dat u ook zelf definitief wilt stoppen met roken. Acupunctuur neemt uiteraard niet je motivatie en doorzettingsvermogen over…

Kan acupunctuur helpen bij het stoppen met roken?

Met acupunctuur kunnen de ontwenningsverschijnselen na het stoppen met roken worden verminderd. Deze verschijnselen treden op doordat het lichaam verslaafd is geraakt aan nicotine. Dit leidt tot een zowel geestelijke als lichamelijke afhankelijkheid van deze stof.
De ontwenningsverschijnselen geven vaak een onbehaaglijk gevoel dat steeds sterker lijkt te worden. Het kan leiden tot slapeloosheid, irritaties, gevoelens van onrust en eet- en snoepaanvallen. Uiteindelijk zal je lichaam aan de nieuwe situatie wennen, maar dat duurt vaak enkele weken tot maanden. Vooral de eerste drie weken zijn voor veel mensen erg moeilijk. Acupunctuur doorbreekt zowel de lichamelijke als de geestelijke afhankelijkheid en is daardoor bij uitstek geschikt om die vervelende ontwenningsverschijnselen te verminderen, waardoor volhouden gemakkelijker wordt.
Daarnaast kijk ik per persoon tijdens de behandeling welke belangrijke oorzaken en/of bijwerkingen van het (stoppen met) roken behandeld moeten worden.

Gemiddeld zijn drie behandelingen binnen een periode van vier weken nodig om succesvol van het roken af te komen. Meestal pas ik ooracupunctuur toe, met kleine verblijfsnaaldjes als ondersteuning van de behandeling.
Je vitaliteit keert meestal snel terug en je voelt je energieker dan ooit. Zo wordt volhouden steeds gemakkelijker!