Tijdens het eerste consult vindt een uitgebreid vragengesprek plaats en duurt daarom vaak wat langer dan de vervolgconsulten.  Ik gebruik verschillende onderzoekstechnieken om een zo compleet mogelijk beeld van je klachten te krijgen. De pols- en tongdiagnose spelen hierbij een belangrijke rol. De gestelde diagnose zal ik aan je uitleggen en toelichten. Hierna gaan we over tot de behandeling. Deze kan uit verschillende behandeltechnieken bestaan: lichaamsacupunctuurooracupunctuur, massage, dry needling en/of het voorschrijven van Chinese kruiden.

Mocht ik besluiten acupunctuur toe te passen dan geef ik uitgebreid uitleg. Ik toon de naaldjes waar ik mee werk en vertel waar ik ze ga prikken. Hoe klein en dun ze ook zijn, bijna iedereen voelt zich de eerste keer niet geheel op zijn gemak. Je zult na een eerste behandeling merken dat angst niet nodig is. De naaldjes geven een licht prikje als ze door de huid gaan. Rond de plek waar het naaldje geplaatst is voelt het vaak wat “zwaar” aan of prikkelt het een beetje. Dit noemen we de “Qi-sensatie”. Deze lichamelijke gewaarwordingen geven aan dat de Qi in beweging komt (zie voor uitleg Qi: acupunctuur). Door de manier waarop ik de naaldjes manipuleer en de keuze van de acupunctuurpunten geef ik het lichaam een prikkel om zijn energetisch evenwicht te herstellen.

Na 4 behandelingen vindt er een evaluatie plaats. Het is voor mij essentieel dat er na deze 4 behandelingen beweging op gang is gebracht. Dat wil niet zeggen dat je klachten verdwenen moeten zijn, maar er moet wel verandering in het klachtenpatroon gekomen zijn. Vaak voel je zelf maar al te goed of de behandelingen aanslaan of niet. Natuurlijk komt het ook voor dat er geen resultaat wordt geboekt. Wanneer ik geen mogelijkheden zie om je verder te helpen adviseer ik om te stoppen. We kunnen samen bekijken wat voor mogelijke andere therapievorm voor je geschikt zijn.

Over het algemeen plan ik 45 minuten voor een vervolgconsult, met wat ruimte voor onvoorziene uitloop. Belangrijke punten voor mij zijn: goed luisteren, rustig werken en genoeg tijd voor je behandeling nemen. Zo houd ik plezier in mijn werk en hopelijk voel je je hier prettig bij.