Acupunctuur en zwangerschapsklachten

Tijdens een zwangerschap gebeurt er ontzettend veel in je lichaam. De hormoonhuishouding verandert en dit kan allerlei typische zwangerschapsklachten veroorzaken. De meest voorkomende zijn misselijkheid, vermoeidheid, lage rugpijn, brandend maagzuur en vocht vasthouden. Ook in emotioneel opzicht kan er veel veranderen: veel vrouwen voelen zich kwetsbaarder en minder stabiel.
Als het goed is, gaan deze klachten na een tijdje over. Dat is echter niet altijd zo. Soms worden de klachten zo heftig dat normaal functioneren niet meer mogelijk is. Medicijnen zijn vaak geen optie omdat ze niet gebruikt mogen worden tijdens de zwangerschap. Bovendien hebben ze vaak vervelende bijwerkingen.

Wat kan acupunctuur doen?

Met acupunctuur worden de zwangerschapsklachten op een natuurlijke manier en zonder bijwerkingen behandeld. Een behandeling is erop gericht de energiebalans in je lichaam te herstellen. Ook wordt je hormoonhuishouding weer in evenwicht gebracht. Hierdoor nemen de klachten snel af. Daarnaast behandel ik uiteraard je specifieke klachten. De volgende klachten kunnen met succes behandeld worden:

 

misselijkheid zwangerschapsjeuk
maagklachten obstipatie
hoofdpijn harde buik
rug- en bekkenpijn hoge bloeddruk
extreme vermoeidheid angst- of paniekaanvallen
oedeem dreigende miskraam of miskraamverleden
slaapproblemen

Hoeveel behandelingen nodig zijn, is afhankelijk van de aard en de
ernst van je klachten.

Stuitligging of een bevalling die uitblijft

Wanneer een baby in stuitligging ligt, kan acupunctuur ervoor zorgen dat het kind weer goed gaat liggen. De kans op succes is het grootst als de behandeling rond de 33 à 34 weken wordt gestart. Onderzoek heeft uitgewezen dat dit door een acupunctuurbehandeling maar liefst 25% vaker gebeurt! Acupunctuur kan ook worden ingezet om de bevalling op gang te brengen.